Huisregels

Om het bezoek voor mens en dier prettig te houden gelden er bij ons op de Dierenweide Marnixplantsoen de volgende huisregels.

Dieren
Op onze dierenweide lopen veel verschillende dieren rond.

  • Er zijn verschillende dieren die je mag en kan aaien zoals de schapen en de dwerggeiten, maar wees vriendelijk voor onze dieren, laat ze naar je toekomen als je ze wilt knuffelen!
    Dus alstublieft niet achter de dieren aanrennen of opjagen, daar worden ze erg onrustig van.
  • Pak geen dieren op! Vooral voor jonge dieren is dat erg slecht.Wees altijd voorzichtig. Onze dieren zijn gewend aan mensen, maar ze kunnen onverhoopt een keer bijten of trappen. Dieren blijven tenslotte dieren en de omgang met onze dieren is dus op eigen risico.

Dieren voeren
U mag de dieren NIET voeren,
Er is voor de gehele Dierenweide een voerverbod.

Foto’s
Tijdens activiteiten in en rond de Dierenweide Marnixplantsoen worden regelmatig foto’s gemaakt. Een deel van deze foto’s kunnen geplaatst worden op de website. Gezien het grote aantal foto’s en de vele gezichten op deze foto’s is het in de regel niet mogelijk iedereen van te voren om toestemming te vragen voor publicatie. Wij gaan echter zorgvuldig om met de belangen van afgebeelde personen.

Eenieder die desondanks bezwaar heeft tegen het gebruik van een bepaalde foto, verzoeken wij contact op te nemen met ons via het contact formulier op deze site. De foto(s) zal op diens verzoek worden verwijderd.

Camera’s
In Dierenweide Marnixplantsoen worden camera opnames gemaakt. Een deel van deze camera’s kunnen online gezien worden op de website. Gezien de vele gezichten op deze camera’s is het in de regel niet mogelijk iedereen van te voren om toestemming te vragen voor publicatie. Wij gaan echter zorgvuldig om met de belangen van afgebeelde personen. De camera’s dienen voor de veiligheid van de dieren en de bezoekers. De opgenomen beelden zijn alleen terug te zien door de directie en de politie.

Kinderen onder begeleiding
Volwassenen dienen hun eigen kinderen in de gaten te houden. De meeste dieren zijn erg lief, maar ze kunnen net als mensen ook wel eens een slecht humeur hebben of ondeugend zijn.

Overige regels op het terrein

  • Wees vriendelijk voor elkaar en voor de vrijwilligers.
  • Houd het erf schoon, laat dus geen (plastic) afval rondslingeren maar gooi het afval in de daarvoor bestemde afvalbakken. Van plastic in hun maag kunnen de dieren erg ziek worden en zelfs doodgaan!
  • Wees zuinig op de aanwezige spullen.
  • Roken is niet toegestaan in de dierenweide.
  • Fietsen plaatsen bij de daarvoor bestemde fietsrekken
  • Honden zijn niet toegestaan in de dierenweide.

Met het betreden van de dierenweide gaat u akkoord met de huisregels.